Мова має значення!

“Мова – духовне багатство народу. Щоб любити — треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити”, – писав Василь Сухомлинський.

У школі проведений День української мови і писемності – свято, яке нагадує про давність української мови, про історію її абетки, розповідає про розвиток української писемності, та й загалом популяризує українську мову в Україні та за кордоном. В цей день учні всіх класів були залучені до написання творчих робіт. Учні старший класів написали радіодиктант національної єдності “Дороги України”, проведені шкільні етапи Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка й Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

День української писемності та мови відзначається в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, письменника-агіографа, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря, з ім’ям якого пов’язують започаткування писемної української мови.

Відзначення Дня української писемності та мови в умовах російсько-української агресії набуває нових сенсів і значень. Сучасна прогресивна частина українського суспільства гостро розуміє значення мови у державотворчих процесах і в перемозі наших вояків і на полі битви, і в кількасотлітніх баталіях за українську мову. Саме мова є квінтесенцією нації, тим засобом, що вирізняє нас з-поміж інших націй і народностей, що надихає на подвиги еліту нашого суспільства, допомагає нам у боротьбі за самобутність і незалежність. Мова має значення!

Більше фото за посиланням

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons