Вересневий дайджест шкільних подій

Найважливіші події, які стались протягом вересня у нашій школі:

• Напередодні навчального року відбулась традиційна серпнева педагогічна рада, протягом якої були підведені підсумки роботи за 2021/2022 навчальний рік в умовах воєнного стану, стан готовності закладу до нового 2022/2023 навчального року, організація виховної роботи, освітні програми, оцінювання навчальних досягнень учнів та багато інших питань обговорили вчителі та адміністрація гімназії під час серпневої педагогічної конференції. Значну увагу приділили питанням безпеки учнів під час навчання, особливо в офлайн-форматі. Обговорили алгоритм дій при сигналі «повітряна тривога», проведення практичних занять із безпеки, організацію тривожних валізок для дітей, опрацювання абетки з безпеки та інше. Саєнко Т.Б., директором школи, представлені новоприбулі вчителі, які тільки розпочинають свій шлях у нашому освітньому закладі.

• За ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України Подякою Міністерства освіти і науки України нагороджена Рясна О.М., заступник директора з навчально-виховної роботи

 

Початок нового навчального року це завжди турботи для батьків, яким потрібно все зібрати, купити та приготувати до навчання. Завдяки постійній співпраці з Українським фондом “Благополуччя дітей” наші школярі забезпечені усім необхідним. Далі просто наведу слова однієї з мам. “Щиро дякуємо за такий необхідний та своєчасний подарунок. Коли мої хлопці відкрили коробки – радощам не було меж . Все таке потрібне , якісне , барвисте – те що треба . Дякую за те , що взяли на свої плечі частину мого батьківського обов’язку – забезпечення дитини необхідними речами.
Вам великееее дякую! Ви робите дуже гарну справу !”

День знань в школі для учнів 1-11 класів проведено під гаслом: “Ми -українці: честь і слава незламним!” Для школярів проведені офлайн та онлайн інтерактивні виховні години та уроки з безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану у форматі змішаного навчання.

 

“Діти в школі! Дякую батькам за довіру! Дякую міському голові Анатолій Бондаренко , заступниці міського голови Анастасія Чубіна за продовження системи безоплатного харчування учнів 1-4 класів, учнів з категорійних сімей та сімей переміщених на територію м. Черкаси. Дякую організатору харчування Світлана Дзюба та всьому педагогічному колективу. Наша справа – наближення Перемоги!!! Слава Україні!💛💙“, – пише Тетяна САЄНКО, директор школи  на шкільній сторінці Facebook

• До Міжнародного дня грамотності, який відзначається щорічно 8 вересня і  був заснований Організацією Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у 1966 році, щоб «нагадати громадськості про важливість грамотності як питання гідності та прав людини» проведені  активності: квести, вікторини, конкурси на грамотність, оформлений стенд з найкращими дитячими роботами.

Цікаві активності проведені учителями фізичної культури – Косоговським О.І., Гниденком О.Г., Пащенко Т.В., Трояновською О.С., Демиденко О.М. , Червоненко Л.А. та основ здоров’я – Гонор М.А., Овчаренко С.М.  з нагоди проведення традиційного Олімпійського тижня з 12 по 17 вересня. Тиждень пройшов під гаслом «Швидше, вище, сильніше!» й складниками його були уроки-мандрівки, змагання, знайомство з олімпійськими видами спорту, тренування зі спортсменами й тренерами МСК “Дніпро”, групою “Чемпіони по життю”, Богданом Кулінічем, чемпіоном XV літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро та олімпійські уроки.

• Талановитий черкасець переміг на всеукраїнському конкурсі дитячої творчості🏆
Переможці та лауреати Всеукраїнського благодійного фестивалю-конкурсу дитячої творчості «Україна—моя Батьківщина», днями отримали свої дипломи. Юні митці з усієї України ділились своїм уявленням про велич та красу України. На конкурсі було представлено більше 30 робіт.
Переможцем вікової категорії «9-11 клас», напрямку «Декоративно-прикладне мистецтво» став учень 10-А класу Черкаська ЗОШ №8 Трофімов Ілля (викладач Мізіна Т.А.), отримавши Диплом Гран-Прі.
🖼Мета фестивалю – сприяння творчому розвитку дітей, а також заохочення юних художників ділитися зі світом своїми думками та історіями про Україну.
Організатори подякували юним художникам за участь у конкурсі, а батькам та вихователям—за вклад у розвиток молодого покоління і невпинну підтримку дітей.
Вітаємо переможця!

• Лікаркіною О.Г., практичним психологом школи, для вчителів початкових класів проведений тренінг-засідання робочої групи “Надання первинноi допомоги та психолого-педагогiчний супровiд учнiв у перiод вiйни” з метою актуалiзацiï знань з надання первинноi допомоги.

• Учні нашої школи долучились до  Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day», який щорічно проводиться 18 вересня з метою  – порятунку планети від сміття. Формати прибирань були визначені різні:

  • колективні прибирання з сім’єю, друзями чи колегами на одній з локацій.
  • індивідуальні прибирання вибраної забрудненої зони.
  • цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.
  • картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток «EcoHike» та відмічайте забруднені й очищенні території.

А отже  – піклуємось про майбутнє своєї планети й разом наводимо чистоту й порядок!

• До 81-ої річниці, однієї з найбільших трагічних подій в історії України періоду Другої світової війни, 29 вересня, для учнів школи проведені години спілкування.  На заходах школярі  вшанували пам’ять  жертв масових розстрілів цивільних та військовополонених, які здійснювали нацисти у Бабиному Ярі під час окупації Києва в 1941–1943 роках.

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons