Передай Мак пам’яті – вшануй загиблих на війні

Челендж “Передай Мак пам’яті – вшануй загиблих на війні”, запропонований Лігою страшокласників , підтримали й  учні нашої школи. Діти створили відеоролики, де передавали один одному Квітку Пам’яті зі словами “Ніколи знову”.

Червоний мак (англ. Remembrance poppy) — символ пам’яті жертв Першої світової війни, а згодом — жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року.

“У цей день Україна разом з усім цивілізованим світом промовляє: Never again. Ніколи знову. Сьогодні це два найважливіших слова для історії людства та його майбутнього. І вони не можуть стати просто формальністю. За 6 років війни загинуло понад 8 мільйонів українців. У Другій світовій загинув кожен п’ятий українець. Мільйони скалічених доль. Мільйони шрамів на землі у вигляді могил. Мільйони дітей, які більше не почують батьківську казку перед сном. Мільйони матерів, що більше не обіймуть своїх синів. Мільйони осель, у які ніхто не повернеться. Мільйони листів, що лишилися без відповіді. Мільйони ненаписаних книжок, віршів та пісень. Мільйони несказаних “Я тебе кохаю”. І все це разом – мільярди причин для людства не допустити подібного ніколи знову”, сказав у своїй промові Президент України – В.Зеленський.

Дякуємо учням, батькам, педагогам нашої школи, які долучились до челенджу.

Більше фото за посиланням

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons