Всеукраїнський конкурс до Міжнародного дня пам’яті про чорнобильську катастрофу

8 грудня 2016 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію,  якою проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про чорнобильську катастрофу.

Як відомо, 26 квітня 1986 року, о 1 год. 23 хв., на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний хімічний вибух, який спричинив руйнування частини реакторного блоку і машинного залу. Після вибуху та пожежі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не лише території сучасної України, Білорусі та Росії, але й території багатьох європейських країн – Швеції, Австрії, Норвегії, Німеччини, Фінляндії, Греції, Румунії, Словенії, Литви, Латвії. За Міжнародною шкалою ядерних подій (INES) цю аварію класифікували за найвищим – сьомим рівнем небезпеки. Чорнобильська трагедія стала символом мужності ліквідаторів, і пам’ятати про їхній подвиг є обов’язком українців.

До Міжнародного дня пам’яті про чорнобильську катастрофу 48 учнів 9-10-х зареєстровані для участі у Всеукраїнському конкурсі “Слідами Чорнобиля”, який проводять Освітній проєкт “На урок” та Харківський політехнічний інститут. З учнями працює Овчаренко С.М., учитель фізики.

А ми дякуємо “тим, хто врятував світ”!

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons