Національний тиждень читання: Ріки незмінно течуть додому

«Національний тиждень читання» – щорічна активність Українського інституту книги. Тиждень поезії є гарною можливістю відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час великої війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою. Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому».

Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.

Учні нашої школи долучились до Національного тижня читання. Школярі обрали читання поезій сучасних авторів та класиків української поєзії, а саме: Людмили Степанишеної, Євгена Желєзнякова , Тараса Григоровича Шевченка,  Василя Зорика, Володимира Сосюри. Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому» – із глибокою шаною і любов’ю до тих, хто береже й відвойовує наші доми й до тих, хто за дім віддав найцінніше. Із гарячим серцем і полум’яною надією до тих, хто повернення додому чекає.#тиждень_поезії2024

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons