Вивчаємо природу рідного краю

“Виїзним семінаром-екскурсією “Вивчаємо історію рідного краю”  завершили тиждень учителі Черкаської ЗОШ №8. Суботів і Холодний Яр зустріли нас дощем та мокрим снігом, але це не завадило провести гарно час та помилуватися красою рідної країни!”, – так пише Юлія РОХМАН, заступник директора з навчально-виховної роботи школи.

Іллінську церкву, що у селі Суботів та Холодний яр  відвідали вчителі нашої школи.

Холодний Яр – це унікальне місце з багатою історією і гарною природою. Таких місць по всій Україні дуже-дуже мало. Однією з перлин Холодного Яру є підсніжник складчастий, який вважається гірським видом, але у центрі України на рівнинній території – це єдине у світі місце зростання виду, назва якого походить від складки на листках. Вважалося, що в Україні він зростає лише у горах Криму, але, як виявилося, у Холодному Яру є прекрасні локації, які завдяки сумлінній охороні щороку стають все більшими і більшими.

Іллінська церква знаходиться у селі Суботів Чигиринського району, що на Черкащині. За історичними даними, вона збудована у 1653-му році за наказом Богдана Хмельницького. Це була родова церква-усипальниця. Іллінська церква – явище цікаве та колоритне, особливості цій споруді додає і її розташування – на невеликому пагорбі на розкішних чигиринських землях.

А отже, вивчаємо історію рідного краю, яка є невід’ємною частиною історії українського народу.

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons