Оживе і встане все, що спало досі, бо вода зцілюща сохлий корінь зросить…

З метою популяризації творчого надбання українського поета Михайла Драй-Хмари та залучення молоді до переосмислення актуальності діяльності неокласиків в умовах сьогодення,  в межах загальноміського конкурсу на отримання грантів міського голови м. Черкаси в галузі загальної середньої освіти, відбувся освітній івент – Х науково-практична конференція “Поезія під прицілом”, присвячена творчості випускника Першої міської гімназії, поета-неокласика, перекладача, поліглота й літературознавця Михайла Драй-Хмари. 
Понад двадцяти школярів Черкас, Сміли й Городища мали можливість взяти участь в обговоренні й дослідженні творчого надбання Михайла Драй-Хмари.
Традиційно, учні нашої школи були активними учасниками заходу.  На сцені Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка звучали вірші поета у виконанні Демченка Данила (8-Б) та Васильєва Юрія (9-Б), учнів Патюкової О.В.  і Ус О.В., учителів української мови і літератури.
Золотими рядками вписані поезії Михайла Драй-Хмари у трагічний період – Розстріляне Відродження, який пережила вітчизняна культура в 30-ті роки XX століття. Пророчими словами поета сьогодні стали стали рядки: “Оживе і встане все, що спало досі, бо вода зцілюща сохлий корінь зросить…”

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons