Жінки в науці

Шостий рік поспіль в усьому світі 11 лютого відзначається молоде, але важливе свято — Міжнародний день ​​жінок і дівчаток в науці. Воно був прийняте Генеральною Асамблеєю ООН у 2016 році з метою забезпечення повного і рівного доступу до науки для жінок і дівчаток і їх участі в ній. Сучасна українська школа — не місце для упереджень і стереотипів.
Саме тому учні 5-11 класів нашої школи, разом із Овчаренко С.М., учителем фізики та природознавства, взяли участь Всеукраїнському інтернет-конкурсі із нагоди Міжнародного дня жінок та дівчат у науці. Виконуючи завдання конкурсу, школярі дізнались про видатні наукові відкриття, зроблені жінками, та з’ясували, чому гендерні стереотипи шкодять як розвиткові науки, так і всього суспільства загалом. Серед 110 учасників конкурсу школярі вибороли такі місця:
  • І місце – 33 учні;
  • ІІ місце – 30 учнів;
  • ІІІ місце – 34 учні.
Вітаємо учасників та переможців конкурсу!
PS.: За даними Інституту статистики ЮНЕСКО, менш ніж 30% наукових працівників у світі — жінки. В Україні статистика доволі непогана: 46% жінок-науковиць. При цьому серед дійсних членів Національної академії наук — лише 6% жінок.

День жінок і дівчат у науці повинен нагадувати всім нам про те, що жінки грають важливу роль у науковому і технологічному співтоваристві, а також заохочувати жінок і дівчаток до участі в науці. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш наголосил з цього приводу: “Давайте домагатися того, щоб кожна дівчинка, де б вона не знаходилася, мала можливість реалізовувати свої мрії, досягати розквіту сил і вносити свій вклад в забезпечення сталого майбутнього для всього людства”.

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons