Години спілкування до Дня Соборності України

Дистанційні години спілкування проведені до Дня Собо́рності України для учнів 1-11 класів. День Соборності України свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української  народної  Республіки й Західноукраїнської Народної республіки, що відбулося в 1919 році. Цього дня прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. — прийняття ІV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Століттями розірваний український народ об’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна — з Австро-Угорської імперії.

Акт возз’єднання, злуки двох Україн був радше символічним знаком прагнення єдності, бо в керівництві країни спільності тоді не було. «Безпорадність проводу впливала на загальний настрій, — писала сучасниця тих подій, історик Наталя Полонська-Василенко. — Україна, затиснута між двома потужними силами — Антантою з півдня і большевизмом з півночі, — не мала сил для боротьби.

«Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – писав М. Т. Рильський, а отже – вивчаємо історію своєї країни й відзначаємо визначні історичні події!

Більше фото за покликанням

За матеріалами

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons