Ні! Я жива, я буду вічно жити. Я в серці маю те, що не вмирає…

До 150 років від дня народження Лесі Українки – української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури, педагогами нашої школи організовано цікаві виховні заходи.

Насолодитись художнім, проникливим виконанням поезій Лесі Українки шкільна громада мала змогу завдяки челенджу  “ЇЇ досвітні вогні” на на шкільній сторінці Facebook, який підтримали учні 5-11 класів, разом із вчителями української мови та літератури Ус О.В., Патюковою О.В., Пасічник Л.Г., Бадерою Н.О.  Своє бачення поезій Лесі Українки представили: К.Маняк, “Надія” (5-А), С.Сапетко «Хто вам сказав, що я слабка…» (5-Б), М.Карибян “Як дитиною бувало…” (5-В),  А.Савченко “Надія” (6-А), А.Сокол “То була тиха ніч-чарівниця” (6-Б), К.Вергун “До мого фортепіано” (7-А), О.Ничик “Settina” з циклу поезій “Сім струн” (7-Б), Д.Коваленко “Давня весна” (8-А), А.Гаркава «Як я люблю оці години праці…» (9-А), М.Шинкаренко “Як дитиною бувало”(9-Б),  А.Бойченко “Мріє, не зрадь” (10-А), А.Сурухан, монолог Мавки “Лісова пісня” (11-А).

Учні 9-А та 10-А класів стали учасниками бібліотечних уроків “Цікаві факти з життя Лесі Українки, про які ви не знали”, проведеного Іриною Гливенко від Черкаської обласної бібліотеки для дітей.

Школярі 2-В, спеціального класу, взяли участь у вікторині “Що ми знаємо про Лесю Українку?” та ознайомились з першою ілюстрованою книжкою про видатних українок “Це зробила вона”. «Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їх приклад надихає, – Пліч-о-пліч з чоловіками вони творили нову Україну. Пліч-о-пліч з чоловіками вони йшли до своєї мети “Це зробила вона”,  Це зможете зробити і ви». Героїнею І частини стала Леся Українка”…, – пише  Олена Трояновська, вчитель-дефектолог  та класовод 2-В класу на шкільній сторінці Facebook.

Учням 1-11 класів запропоновано взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «150 імен Лесі Українки» на освітній платформі ТОВ “На Урок”.

«Ні! Я жива, я буду вічно жити. Я в серці маю те, що не вмирає…»  – ще одне молоде покоління знайомиться з Лесею Українкою, що робить її вічно живою.

Більше фото за посиланням

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons