Вчимося утилізувати батарейки правильно

Що може бути небезпечного у звичайній батарейці? Що може статись, якщо ми кілька раз в рік викинемо на смітник декілька таких? А тепер уявімо, що кожна людина подумає і зробить так само, як і ви…

Найбільш відомі і поширені «пальчикові» батарейки у своєму складі містять багато марганцю і цинку, трохи в меншій кількості – деякі інші тяжкі метали та хімічні елементи. Викинуті використані батарейки  на сміття, через деякий час потрапляють на сміттєзвалище побутових відходів. Там, як наслідок різних органічних реакцій та корозії шкідливі хімічні сполуки з батарейок потрапляють безпосередньо в довколишнє середовище: забруднюють водойми, ґрунт, потрапляють завдяки рослинам у харчові ланцюги. Щоб не забруднювати навколишнє середовище,   учні 3-Г класу нашої школи, разом із своїм учителем–класоводом, Демиденко О.М., систематично вирушають  до АТБ, щоб здати на утилізацію використані батарейки.

Екологічна свідомість складається не тільки з обізнаності про глобальні природні проблеми людства. Насамперед вона означає систематичне виконання простих та правильних дій, які здаються такими мізерними по своїй важливості. Однак саме такі дії в сумі можуть дати справді глобальний по масштабам результат.

Більше фото за посиланням

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons