Вшанування пам’яті Героїв Крут

«Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – це ті найкращі, яких ми втрачаємо. Тих, хто поповнили український національний пантеон на сьогодні, напевно, вистачить для виховання патріотизму на сотні років уперед. Але ми не знаємо/не пам’ятаємо їх, тому прагнемо нових, вважаючи, ніби їх бракує. Їх не бракує в нашій історії, крутянці в цьому пантеоні посідають особливе місце – вони одні з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу», – вважає Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. 

Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який de-facto означав міжнародне визнання української незалежності. Минуло майже сто років, а ми ізнову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв.

Учні нашої школи вшанували пам’ять перших українських “кіборгів”.  До уваги учнів всіх класів було запропоновано усний журнал, який приготували старшокласники, разом із своїми учителями Берестовою О.М. та Малегою Л.І.
А ми завжди пам’ятатимемо своїх героїв, адже, хто не пам’ятає свого минулого, той не вартий свого майбутнього.
Більше фото за посиланням

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons