Що для мене важливо у житті?

Я – Півень Олег, народився та проживаю в місті Черкаси. Мені 14 років, навчаюсь у 9 класі. Що для мене є цінності? На це питання, мабуть, кожен із нас може відповісти по-різному. Життєві цінності впливають на наші рішення, цілі, поведінку, стосунки.
У своєму житті я ціную ті речі, які для мене найбільш важливі.
Перше – моя родина. Це найбільший скарб, що я маю, бо відчуваю любов, розуміння та підтримку. Мої батьки завжди мене підтримують, готові допомогти та дають поради в будь-якій ситуації. Я дослухаюся до них, бо вони дорослі і більше знають, як жити в цьому світі. У мене також є тітка Марина та дядьки Тарас і Олександр. Тітка – медик, яка допомагає людям. Але на першому місці в неї здоров’я рідних, а особливо моє, завжди хвилюється за мене, так як ще немає своїх рідних дітей. Дядьки – військові, захищають кожного дня та хвилину наші життя. Підтримка та любов рідних, їхні поради дають мені сили і натхнення жити кожного дня, цінувати кожну хвилинку життя, мріяти про майбутнє.
Друга цінність для мене – дружба. У мене друзів не так багато, бо їх потрібно обирати один раз і на все життя. Нехай це буде один чи два друга, але це повинні бути надійні та вірні люди. Сподіваюсь, що зараз мене оточують лише надійні друзі, але час покаже. У мене ще все життя попереду. Поки що мені з друзями пощастило. Я можу на них покластися в будь-який час і знаю, що вони на мене теж можуть розраховувати.
Ще в моєму житті є така цінність як допомога іншим. Особливо тим, хто потребує її. Це люди похилого віку, тварини, ті, що чекають сторонньої допомоги, бо самостійно не можуть вирішити ту чи іншу проблему. Допомагаючи іншим, я себе відчуваю комусь потрібним, корисним та головне – щасливим. Ці вчинки дають розуміння того, що я живу не лише для себе.
Також ціную знання. Прийшовши у цей світ, ми завжди чомусь вчимося: ходити, розмовляти, писати, думати і навіть вчимося на помилках. Навчання дає змогу розширити можливості, сприяє зростанню особистості. Коли ми навчаємось, то стаємо мудрішими, розвиваємось, сприймаємо навколишній світ. Знання – це велика сила, що відкриває перед нами нові горизонти та вдосконалює самосвідомість.
До цінностей також зараховую і здоров’я. Лише здорова людина може здобути освіту, приносити користь собі і оточуючим. Я стараюсь стежити за своїм здоров’ям. Займаюсь спортом, не маю шкідливих звичок, дотримуюсь режиму дня. Бо здоров’я – найбільше багатство людини, і без нього інші цінності можуть бути незначними.
Саме тому життєві цінності базуються на любові, взаєморозумінні та вірі в себе. Вони формують мою особистість, допомагають прийняти правильні рішення, досягти цілей і бути щасливим у житті.
Координаційний центр з психічного здоров’я Кабінету міністрів України/ Mental HealthUA

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons