Що для мене цінне у житті?

Я-  Дмитро Саклаков, народився і жив у Мелітополі – затишному південному місті недалеко від Азовського моря. Коли окупанти захопили Мелітополь, ми з родиною зрозуміли, що не зможемо жити в полоні та прислужувати ворогам. Як це не було важко, ми покинули домівку та вирушили у важкий шлях. Це була дорога в невідомість, між життям і смертю, але вона вела в рідну Україну. Саме тоді я вперше задумався про те, що для мене є найбільш цінним.
Безперечно, найбільшою моєю цінністю є рідні люди, адже саме з ними я проходжу свої перші уроки життєвої мудрості, у них знаходжу свою міцну опору та підтримку. Я вдячний долі, що батьки в мене саме такі – сильні, мужні, благородні та щирі.
Дружба – це ще одна важлива цінність. Я зрозумів це, коли я переїхав до іншого міста, вчився онлайн і довгий час був зовсім самотній. Через брак друзів моє життя стало сірим і нудним, і це навчило мене цінувати «розкіш людського спілкування». Тепер у мене є друзі, і я щасливий. З ними я можу бути собою, ділитися власними думками, ідеями, відчувати себе потрібним та значущим.
Патріотизм для мене – теж важлива цінність. Я народився і виріс в Україні, я люблю її співучу мову, шаную її культурну спадщину, захоплююся українським менталітетом. Які тільки випробування не посилала нам доля, але українці – незламні!
Я вважаю, що всі людські цінності повинні будуватися на засадах любові: до себе, до людей, до світу. Якщо ти вмієш цінувати те, що маєш, і бути вдячним за це – у твоєму серці не буде темряви, не буде претензій та образ. Кожен з нас – цінність. Усвідомлюючи це, не засуджуючи, беручи відповідальність за своє життя на себе, ми зможемо прийти до взаєморозуміння та розбудови мирного демократичного суспільства.

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons